Emirler Köyü

Niğde Ulukışla

• Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır

Mersin Emirler-2

e-Posta Yazdır
( 8 - user rating )

Hatırlayacağınız üzere 1. Emirler Köyü ziyaretimiz'de; Mersin Emirler Köyü halkının, Niğde Ulukışla Emirler Köyü hakkında herhangi bir bilgilerinin olup olmadıklarını hem de ünlü halk ozanı " Karacoğlan'ın" Çıktım yücesine seyreyledim...Emirler'den bir kız inmiş pınara dizelerinin hangi "Emirler Köyü" için söylendiğini öğrenmeye çalışmıştık.

Bilindiği üzere diğer Emirler Köyleri gibi Mersin Emirler Köyü'de Karacoğlan'a sahip çıkmıştı. İşte bahsi geçen ortamı bu ziyaretimizde fotoğrafladık...

articles: mersinemiryucesi020507.jpg articles: mersinemirlerpinar020507.jpg articles: mersinemhavuz020507.jpg articles: mersinemirlersakini020507.jpg articles: mersinemirlerturunc020507.jpg articles: mersinemirkahve020507.jpg articles: mersinemrulcinar020507.jpg
Karacoğlanın Çıktım Yücesi'ne dediği " Emirler'in Yücesi" Emirler Güzel'inin İndiği Varsayılan Pınar 1967 Yılında restore edilen pınarın suyunun değerlendirildiği havuz Bir Emirler'li Bizden Birisi.. Mersin Emirler'de Turunç... Mersin Emirler Köy Kahvesi Mersin Emirler Köyü ile yaşıt olduğu düşünülen yaklaşık 500 yıllık Ulu Çınar.... Pınarın suyu ile serinliyor asırlardır...

Yorumlar
Ara
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!
Son Güncelleme: Pazartesi, 07 Eylül 2009 21:46  

Arama

CB Login

CB Online

None

Niğde Ulukışla Emirler Köyü